Haasteet kannattaa kohdata - ei lakaista maton alle

Hyvä esimerkki on: jos ei maksa laskuja, niin ne paisuu ja summa suurenee + mahdolliset merkinnät jotka seuraa ainakin jonkin aikaa. Sama tapahtuu myös muiden haasteiden kanssa joita ei hoida. Ainakin oman pään sisällä. Kuroma alkaa tuntua raskaalta ja levitetään kädet: ei kykene, ei jaksa..


Mitä tämä on? No, stressitila.. Vaikeaa ja epämukavaa.


Ei hoitamattomat asiat mihinkään katoa ja vaikka "työnnät pois mielestä" ("helpotusta" haetaan usein: ruoka, päihteet, vetäytyminen omiin oloihin, ruutuun tai peliin sukeltaminen jne.), niin silti haasteet muhii ja kasvaa pinnan alla. Puhumattakaan mitä lisä haasteita nuo "helpotus" asiat tuo pitkittyessään, huoh.


On sanonta: kasvu tapahtuu kivun kautta ja sama pätee haastavien asioiden hoitamiseen. Ensin on todella epämukavaa kun otetaan ns. härkää sarvista kiinni, mutta kun asia on saatu aloitettua/hoidettua, niin eteenpäin liikkuminen alkaa tuntua helpommalta. Voidaan jopa ajatella, että miksi en tehnyt tätä aiemmin..


Kannattaa pyytää apua ja puhua

Kaikesta ei kannata yrittää selvitä itsekseen, varsinkin jos ei pääse eteenpäin. Asiat ratkeaa aina tavalla tai toisella. Mikään ei ole pysyvää.

Tilanteen kirkastaminen jonkun kanssa auttaa. Kaikkea ei voi muuttaa kerralla, mutta jostain voi aina aloittaa.


1. Mikä on haaste 2. Mikä olisi paras ratkaisu 3. Mitä voin itse asialle tehdä 4. Keneltä pyydän tarvittaessa apua 5. Miten pidän itsestäni tänä aikana huolta


Jokaisella on haasteita, se on osa elämää.


Kokemuksella voin sanoa, että mitä enemmän haasteita tulee ja niitä joutuu ratkomaan, sitä paremmaksi niissä tulee. Vaikka ne ei silti mukavia ole. Harjoitus tekee mestarin. :D

nim. entinen suurperheen yksinhuoltaja, pienyrittäjä ja stressinhallinnan valmentaja Nina


“Life’s challenges are not supposed to paralyze you, they’re supposed to help you discover who you are.”

― Bernice Johnson Reagon


3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki